Even Voorstellen

 

Ik ben Dorret Reijrink, geboren (1959) en getogen in de Noordoostpolder. In 1979 getrouwd met Hans en zijn we samen gaan wonen aan de Noorderringweg 24 te Creil. We hebben 3 zonen en 1 dochter gekregen. In de loop der jaren is het akkerbouwbedrijf gegroeid en uitgebreid met een tulpenbroeierij. Met man en oudste zoon vormen we een maatschap, naast het verzorgen van de administratie doe ik hand en span diensten op de boerderij. 

 

Zo’n 7 jaar geleden kon en wilde ik meer tijd voor mezelf gaan nemen.

Tekenen en schilderen was al lang een van mijn hobby’s en ik stond open

voor enige verdieping of specialisatie daarin.

 

 

 

De “Kolam “, tekenschool voor kunst en communicatie in Zutphen bood een opleiding die mij aansprak. In november 2014 behaalde ik het certificaat voor holistisch tekendocent. De educatieve, psychologische en kunstzinnige aspecten van de opleiding hebben mij bijzonder geïnspireerd!  Daarnaast heb ik deelgenomen aan meerdaagse workshops o.l.v. Lisa Borstlap, initiator van bovengenoemde school. Dit heeft me enthousiast gemaakt om me thuis verder te gaan verdiepen in het leven en werk van kunstenaars als Kandinsky,  Hundertwasser, Escher en er workshops, tekenlessen voor te ontwikkelen!

Thuis beschik ik over een werk-teken ruimte die geschikt is voor groepjes van  3 a 5 personen.
 
In het algemeen begint een workshop of tekenles met enige achtergrondinformatie omtrent het thema. Vervolgens wordt uitgelegd op welke manier en met welk materiaal er getekend kan worden. De ene keer een oefening of opdracht de andere keer een stap voor stap begeleiding waarna ieder voor zich aan de slag kan. Tussendoor is er tijd voor  koffie of thee. Eind van de les bespreken we het  werk en luisteren naar ieders tekenervaring. Zo is de tekenles meer een proces, een tekenbeleving en wordt het resultaat minder belangrijk!  


Afhankelijk van het thema en de opdracht wordt met  materialen gewerkt zoals : kleurpotloden, ecoline, acrylverf, oost Indische inkt, bijenwaskrijtjes of soms een gemengde techniek bijv. collage. 
 

Een workshop of tekenles betekent verdieping, bewustwording. 

Het is een uitdaging om anders te kijken naar een thema of het werk van een kunstenaar, het verruimt je blik!


Voor het actuele aanbod zie workshops/tekenlessen